Dış İlişkiler Koordinatörlüğü

Uluslararasi Öğrencilerimize Yönelik Uyum Buluşmasi Etkinliği Düzenlendi

25/10/2021 16:08:32 - 26/10/2021 16:08:32 - 993 Okunma

Yabancıların Türkiye’de sahip oldukları hak ve yükümlülükler ile sosyal uyum konularının ele alındığı “Kırklareli Uyum Buluşması”, uluslararası öğrencilerimizin de yoğun katılımlarıyla 22 Ekim 2021 Cuma günü Rektörlük Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Uluslararası Göç Örgütü ve Kırklareli Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından Üniversitemizin de destekleriyle düzenlenen toplantının açılışında Kırklareli İl Göç İdaresi Müdürü Sinan ÖZSOY, Uluslararası Göç Örgütü Proje Koordinatörü Kemal PEHLİVANLI, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ünal ÇAĞLAR ve Kırklareli Vali Yardımcısı Mehmet USTA birer konuşma yaptı. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ünal ÇAĞLAR konuşmasında Türkiye’nin jeopolitik konumu dolayısıyla yoğun göç alan bir ülke olduğunu belirterek, önümüzdeki süreçte de bölgesel gelişmelere bağlı olarak göçün devam edebileceğine ve bu çerçevede gerekli stratejilerin geliştirilmesinin önemine dikkat çekti.

Uluslararası öğrencilerimizin de yoğun bir katılım gerçekleştirdiği etkinlikte, Kırklareli İl Göç İdaresi yetkilileri tarafından yabancı uyrukluların yasal statüleri, oturma izni süreçleri ve iş piyasasına erişimleri gibi konularda bilgilendirmeler yapıldı. Ayrıca İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri tarafından da yabancı uyruklulara yönelik faaliyetlerine ilişkin sunumlar gerçekleştirildi.

Programın sonunda Üniversitemiz Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Fatih ÇÖMLEKÇİ tarafından Üniversitemizin uluslararasılaşma politikası, uluslararası öğrenci sayısı ve çeşitliliği ile uluslararası öğrencilere yönelik kültürel, sosyal ve kulüp faaliyetleri ile ilgili bilgiler verildi. Program soru-cevap kısmının ardından sona erdi.   

international students migration

Facebook Twitter Google Plus
Uyum Buluşması
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.