Dış İlişkiler Koordinatörlüğü

Toplumsal Kalkinma İçin Dünya Üniversiteler Birliği (Wuacd) Üniversitemiz Koordinesinde Afet Gündemiyle Toplandi

18/02/2023 16:23:18 - 18/02/2023 16:23:18 - 1116 Okunma

Üniversitemiz ile birlikte Endonezya, Malezya, Filipinler, Pakistan, Bangladeş, Tayvan, Avustralya, Hindistan, Güney Kore, Pakistan, Tayland, Kamboçya, Doğu Timor ve Libya’dan 30 üniversitenin üyesi olduğu  “Toplumsal Kalkınma İçin Dünya Üniversiteler Birliği” (WUACD) 17 Şubat 2023 günü Türkiye’deki deprem felaketi gündemiyle çevrimiçi olarak toplandı.

Toplantıya Üniversitemizi temsilen katılan Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Fatih ÇÖMLEKÇİ uluslararası temsilcilere güncel durum ve Üniversitemizin deprem acil durum eylem planı kapsamındaki faaliyetleri ve yardım çalışmaları hakkında bilgi verdi. WUACD adına söz alan Airlangga Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ni Nyoman Tri Puspaningsih birliğin tüm üyelerinin Türkiye’ye maddi ve manevi destek olmak istediklerini, ayrıca orta ve uzun vadede Kırklareli Üniversitesi ile gerçekleştirilebilecek projeler vasıtasıyla depremden etkilenenlere psiko-sosyal destek sağlama niyetinde olduklarını, ayrıca afet yönetimi konularında da birlik üyeleri arasında deneyim ve bilgi transferi gerçekleştirmek istediklerini ifade etti.

Üniversitemiz koordinesinde yapılan toplantı sonucunda WUACD önümüzdeki süreçte üye ülke üniversitelerinin katılımıyla bir yardım kampanyası düzenleyerek Türkiye’deki ilgili resmî kurumlara bağış yapma kararı aldı.

wuacd afet

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.